Voorbereidende werkzaamheden bouw warmtestation Bullekeslaan

Van maandag 15 mei tot en met vrijdag 2 juni wordt op de parkeerplaats aan de Bullekeslaan gewerkt aan de voorbereiding van de bouw van het warmtestation Bullekeslaan.

Foto van de locatie van de werkzaamheden in de Bullekeslaan in Gorinchem

Duurzaam warmtestation Bullekeslaan

Op de parkeerplaats naast Bullekeslaan nr. 8 start binnenkort de voorbereiding voor de bouw van het warmtestation Bullekeslaan. Dit warmtestation zorgt straks voor de levering van warmte aan het warmtenet in de Gildenwijk, waarmee in de eerste fase van het project zo’n 1.000 huurwoningen, het kantoor van Poort6 en het stadhuis duurzaam worden verwarmd.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de bouw van het warmtestation start moet eerst de locatie bouwrijp gemaakt worden. Deze werkzaamheden vinden vanaf maandag 15 mei plaats:

 • Verwijderen van de verharding van de huidige parkeerplaats.
 • Aanleggen een bouwweg.
 • Fundering aanbrengen voor het plaatsen van een tijdelijke warmtecentrale.
 • Aanleggen van gasleidingen naar de tijdelijke warmtecentrale.

Plattegrond met daarop de locatie in de Bullekeslaan waar het warmtestation wordt gebouwd.

Klik op de afbeelding voor de volledige plattegrond.

Plattegrond met daarop de locatie in de Bullekeslaan waar het warmtestation wordt gebouwd
Close

Wat kun je van de werkzaamheden verwachten?

 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Gorinchem en nood-/hulpdiensten.
 • Woningen en bedrijven blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
 • Er kan vanaf maandag 15 mei niet meer geparkeerd worden op de aangewezen locatie. Alle parkeerplaatsen komen te vervallen.
 • Het werkgebied wordt afgezet met bouwhekken.
 • Op maandag 8 mei worden er op de locatie bouwhekken en verkeersborden geplaatst om de start van de werkzaamheden aan te kondigen.
 • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
 • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
 • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Ongemak en overlast

Werkzaamheden in de buurt van woningen veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer Van Genderen en HVC nemen uiteraard (verkeers)maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook horen wij graag je ideeën over hoe het beter kan.

Veelgestelde vragen

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet is een netwerk van ondergrondse en goed geïsoleerde leidingen waar warm water door stroomt van ongeveer 75 graden. Dit warme water wordt opgewekt bij een warmtebron en vervolgens naar woningen en bedrijven gepompt voor verwarming en warm kraanwater. Op de website staat meer uitleg over (de werking van) het warmtenet.

Waarom een warmtenet?

Er wordt in Nederland nog veel gebruik gemaakt van aardgas om mee te koken en om woningen mee te verwarmen. In 2050 moeten alle 7 miljoen woningen en 1 miljoen bedrijven en gebouwen aardgasvrij gemaakt zijn. Dat is afgesproken in het landelijk Klimaatakkoord. Dat doen we uiteraard niet in één keer, maar stap voor stap en per wijk. In februari 2021 heeft de gemeenteraad van Gorinchem unaniem ingestemd met de aanleg van een warmtenet.

Wie ontwikkelen het warmtenet?

In april 2022 is energie- en afvalbedrijf HVC samen met Poort6 en gemeente Gorinchem gestart met de aanleg van het warmtenet door de Gildenwijk. Inmiddels is de aanleg van het hoofdleidingnet afgerond en zijn de eerste woningen aangesloten. Ook de komende jaren worden er in samenwerking met Poort6 en de gemeente nog woningen aangesloten.

Wat is een tijdelijke warmtecentrale?

Tot dat het warmtestation gebouwd is maken we gebruik van een tijdelijke warmtecentrale. Deze zorgt dan tijdelijk voor verwarming en warm water naar de woningen in de Gildenwijk die al aangesloten zijn op het warmtenet. Meer informatie over de tijdelijk warmtecentrale lees je bij de veelgestelde vragen

Contact warmtenet Gorinchem

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Gorinchem of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag