Werkzaamheden Schelluinsestraat

Van woensdag 17 augustus t/m vrijdag 16 september wordt er in de Schelluinsestraat gewerkt aan het warmtenet.

Foto van de locatie van de werkzaamheden in de Schelluinsestaat en Bullekeslaan

aanleg leidingen

Begin mei is aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van energie- en afvalbedrijf HVC gestart met de aanleg van het hoofdleidingnet door de Gildenwijk. Vanaf 17 augustus leggen we ook leidingen aan in de Schelluinsestraat en Bullekeslaan in de richting van de locatie van het warmtestation Bullekelaan. Hieronder lees je welke werkzaamheden je kan verwachten. 

Fase

1 en 2

Straat

kruising Schelluinsestraat - Bullekeslaan

Periode

woensdag 17 augustus t/m vrijdag 19 augustus

Werkzaamheden

Op woensdagavond 17 augustus worden de leidingen in de noordelijke rijbaan van de Schelluinsestraat aangelegd. Deze werkzaamheden duren tot uiterlijk 24.00 uur. De zuidelijke rijbaan blijft bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Donderdag 18 augustus worden er leidingen aangelegd in de zuidelijke rijbaan en in de kruising met de Bullekeslaan (fase 2). Er geldt dan een korte verkeersomleiding zoals aangegeven op de plattegrond. De noordelijke rijbaan is dan weer bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Op vrijdag 19 augustus worden deze fases geheel weer aangevuld met zand en voorzien van een tijdelijke bestrating. Aan het einde van de dag worden de Schelluinsestraat en Bullekeslaan weer vrijgegeven voor het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden worden er verkeersregelaars ingezet. Attema B.V., het benzinestation Lukoil en de Schelluinsestraat blijven tijdens de werkzaamheden ten alle tijden bereikbaar. 

Fase

3

Straat

Schelluinsestraat

Periode

maandag 22 augustus t/m vrijdag 16 september

Werkzaamheden

In deze periode worden er in de noordelijke rijbaan van de Schelluinsestraat leidingen aangelegd. De zuidelijke rijbaan blijft bereikbaar voor het doorgaande verkeer. Er wordt gebruik gemaakt van tijdelijk verkeerslichten om het verkeer veilig langs de werkzaamheden te leiden. Tijdens de ‘spits’ tussen 07.00-11.00 uur en van 15.00-19.00 uur zorgen verkeersregelaars voor een vlotte doorstroming van het verkeer.

 

Op een later moment worden er ook nog warmteleidingen in de Bullekeslaan aangelegd naar het parkeerterrein (tegenover Bullekeslaan 6) waar het warmtestation wordt gebouwd. Hier worden omwonenden nog apart over geïnformeerd. 

Plattegrond met daarop de locatie van de werkzaamheden in de Schelluinsestraat en Bullekeslaan in Gorinchem.

Klik op de afbeelding voor de volledige plattegrond.

Plattegrond met daarop de locatie van de werkzaamheden in de Schelluinsestraat en Bullekeslaan
Close
Plattegrond met daarop de locatie van de werkzaamheden in de Schelluinsestraat en Bullekeslaan

uitvoering werkzaamheden

open ontgraving

De nieuwe warmteleidingen worden aangelegd via een 'open ontgraving'. Daarbij graven we een sleuf waarin we de leidingen aanbrengen. Deze lassen we vervolgens aan elkaar. Na de aanleg van de leidingen vullen we de sleuf weer aan met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening waar gewerkt is. De nieuwe leidingen worden in drie fases aangelegd om zo de impact op de omgeving te beperken en de bereikbaarheid te garanderen. 

tijdelijke verkeersmaatregelen

Al is het maar tijdelijk, de aanleg van een warmtenet in dichtbevolkt gebied heeft altijd impact op de leefomgeving van bewoners. Samen met verkeersexperts, gemeente, aannemer, nood- en hulpdiensten en HVC is uitvoerig onderzocht wat de meest efficiënte en kortste duur van uitvoering van de werkzaamheden is. Helaas is het desondanks toch nodig om sommige kruisingen, straten en parkeerplaatsen tijdelijk af te sluiten en omleidingen voor het fiets- en gemotoriseerd verkeer in te stellen.

verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Gorinchem en de nood-/hulpdiensten.
  • Woningen, bedrijven, scholen en (zorg)instellingen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Vijf dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we je de verkeersmaatregelen en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in de straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond. Wil je een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij je gezien heeft.
  • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Maar over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

ongemak en overlast

Werkzaamheden in de buurt van woningen veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer Visser & Smit Hanab en HVC nemen uiteraard (verkeers)maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook horen wij graag je ideeën over hoe het beter kan.

Contact warmtenet Gorinchem

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet Gorinchem of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Mail ons je vraag