Warmtenet voor woningeigenaren, gebouwen en VvE's

Vanaf 2050 kun je in principe niet meer koken en verwarmen met aardgas. Die omslag maken we natuurlijk niet in één dag. Als woning- of gebouweigenaar bepaal je zelf welke keuzes je maakt om je hierop voor te bereiden en je woning te verduurzamen. Ben je lid van een Vereniging van Eigenaren, dan moet je het daarover eerst eens worden met de overige leden. De gemeente Gorinchem denkt hier graag over mee en zet daarvoor energiecoaches en energieadviezen in.

Foto van een particulierewoning in de Gildenwijk

Verduurzamen voor woningeigenaren

Met de aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk, investeren Poort6, gemeente Gorinchem en HVC in een aardgasvrije toekomst. Om woningeigenaren te ondersteunen bij het maken van keuzes hebben we uitgezocht hoe de verschillende woningtypen in de Gildenwijk verduurzaamd kunnen worden. Ook is bekeken wat nodig is om die woningtypen aan te sluiten op het warmtenet.

Alle woningeigenaren in de Gildenwijk krijgen de komende tijd een gratis adviesgesprek met een wooncoach aangeboden. De wooncoach komt dan bij je thuis en geeft een vrijblijvend en persoonlijk advies. Zo weet je als woningeigenaar hoe jij je woning kunt verduurzamen en wat er eventueel nodig om (over een aantal jaar) aan te sluiten op het warmtenet.

Energieadvies voor VvE’s

Ben je (bestuurs)lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in de Gildenwijk en wil je weten of een aansluiting op het warmtenet een optie is voor jouw VvE? Of wil je weten hoe jouw VvE kan verwarmen zonder aardgas? Alle VvE’s in de Gildenwijk kunnen bij de gemeente Gorinchem daarvoor een gratis energieadvies van een onafhankelijk energieadviseur aanvragen. Dit aanbod is beperkt geldig, dus wees er snel bij.

""

onafhankelijk energiebureau

De energieadviezen worden opgesteld door onafhankelijk energiebureau PKW uit Delft. Dit bureau brengt de huidige staat van het gebouw en de appartementen van een VvE in beeld. Maar ook wat voor de VvE en de eigenaren de alternatieven voor aardgas zijn. En wat zij komende jaren kunnen doen om zich daar op voor te bereiden. Bijvoorbeeld het isoleren van het dak of het aanbrengen van betere beglazing.

Bedrijven en instellingen

Naast woningen en complexen van woningcorporaties, kunnen ook bedrijven en instellingen aangesloten worden op het warmtenet. Wil meer weten over de mogelijkheden? Vul dan via de onderstaande button het contactformulier in.

Ja, ik wil graag meer informatie

Heb je als woningeigenaar, VvE, bedrijf of instelling interesse in een energieadvies of wil je meer weten over de mogelijkheden om aan te sluiten op het warmtenet? Neem dan via de onderstaande button contact met ons op. 

Contactformulier