5 december 2022

Video: 210 meter lange warmteleiding met een boring aangelegd

Op donderdag 10 november vonden er in de Gildenwijk in Gorinchem spectaculaire werkzaamheden plaats. In alle vroegte hesen 7 grote telekranen een warmteleiding van 210 meter hoog in de lucht. 

video

Filmbestand
Play video

Bekijk de video

/

1.000 woningen aardgasvrij

Onder begeleiding van de specialisten van Visser & Smit Hanab, boormaatschappij Welvreugd en HVC Warmte werd de lange leiding in de Voermanstraat door het eerder geboorde boorgat getrokken. Na een aantal uur kwam de leiding weer succesvol boven in de Schelluinsestraat, aan de andere kant van het spoor. 

Warmtenet Gorinchem

De komende jaren worden er in de Gildenwijk 1.000 woningen van woningcorporatie Poort6 aardgasvrij gemaakt. Maar ook particulieren, VvE's en bedrijven en instellingen kunnen aansluiten op het warmtenet Gorinchem. Via de aangelegde leidingen stroomt er straks warm water naar de woningen voor verwarming en warm tapwater. Deze duurzame warmte wordt opgewekt in het warmtestation aan de Bullekeslaan dat in 2023 gebouwd wordt.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van de aanleg van het warmtenet en de bouw van het warmtestation Bullekeslaan? Hou dan deze website in de gaten of schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.