26 januari 2022

Persoonlijke gesprekken met huurders Willem-Alexanderflat

Het nieuwe warmtenet in Gorinchem wordt als eerste in de Gildenwijk aangelegd. Daar wil Poort6 bijna 1.000 woningen aansluiten op het duurzame warmtenet. Sommige woningen moeten eerst beter worden geïsoleerd en onderhouden. Zo ook de Willem-Alexanderflat. Het eerste gebouw in de Gildenwijk dat we willen aansluiten op het warmtenet.

Bewoners in gesprek met de woonconsulent van Poort6

Informatiemap

Maar eerst gaat Poort6 hierover met alle huurders in gesprek. 70% van de bewoners van een woongebouw moet namelijk instemmen met de plannen om over te stappen op het warmtenet. 
 
In de week voor kerst kregen alle huurders van de Willem-Alexanderflat een informatiemap. Met alle informatie over de werkzaamheden en het warmtenet. Daarin zat ook een uitnodiging voor een afspraak in de modelwoning. In de informatiemap zit onder andere:

  • Een brochure over het groot onderhoud
  • Een brochure over het warmtenet
  • Een filmpje over de werkzaamheden in de woning

Elke huurder heeft een gesprek in de modelwoning

In januari kregen alle huurders van de Willem-Alexanderflat een persoonlijk gesprek. Dat vond plaats in de modelwoning. Dat is een lege woning waarin wij alle werkzaamheden hebben uitgevoerd. Zo kunnen bewoners goed zien hoe de woning er na het onderhoud uitziet.
 
Tijdens het gesprek konden bewoners al hun vragen stellen aan bewonersconsulenten Inge of Thea. Na het gesprek krijgen alle huurders een kostenberekening. Daarop zien ze hoeveel ze nu betalen en hoeveel dat straks is met het warmtenet. We vragen huurders of ze instemmen met de werkzaamheden en de aansluiting op het warmtenet. 

Bewonersconsulent Inge Versluis vertelt:

“De gesprekken met huurders zijn leuk en gaan over het algemeen goed. Bijna elke huurder loopt na het gesprek vrolijk de deur uit. Ze zijn kritisch en dat is natuurlijk terecht. We gaan heel ingrijpende dingen doen in hun huis. De meesten zien tegen de werkzaamheden op. Maar veel vinden het resultaat ook echt een verbetering.”

Als 70% van de huurders in de Willem-Alexanderflat instemt, starten in mei de werkzaamheden.