30 mei 2022

Energieadvies voor VvE’s in de Gildenwijk

De Gildenwijk telt zo’n vijfendertig Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).  Dit zijn bijna allemaal VvE’s van appartementen in de wijk. Dinsdagavond 24 mei nodigde de gemeente Gorinchem hen uit voor een informatieavond. De informatieavond werd goed bezocht. De deelnemers kregen van HVC informatie over het warmtenet dat in de Gildenwijk wordt aangelegd. En zij kregen een gratis energieadvies aangeboden. 

foto van een VvE gebouw in Gildenwijk Gorinchem

Energieadvies door PKW

De energieadviezen worden opgesteld door onafhankelijk energieadviseur PKW uit Delft. Dit bureau maakt een rapportage van de huidige staat van het gebouw en de appartementen van een VvE. Daarnaast adviseren zijn over hoe zij zich kunnen voorbereiden op de toekomst. Bijvoorbeeld over isoleren van het dak of het aanbrengen van betere beglazing. Maar ook over wat de alternatieven voor de VvE en de eigenaren voor aardgas zijn. PKW start binnenkort met het opstellen van de eerste energieadviezen.

Aanmelden energieadvies

Bent u (bestuurs)lid van een VvE in de Gildenwijk? Heeft uw VvE belangstelling voor een energieadvies? De gemeente Gorinchem helpt u graag verder. Neem voor meer informatie contact op met Marianne Nevens gemeente Gorinchem via e-mailadres m.nevens@gorinchem.nl of telefoonnummer 0183 659 686.