1 april 2022

Drukbezochte informatiemarkt warmtenet Gildenwijk

Op donderdag 31 maart organiseerde gemeente Gorinchem, Poort6 en HVC een informatiemarkt over het warmtenet. De markt werd gehouden in het Piazza Center in de Gildenwijk. Bijna 1.000 huurders van Poort6 die in de Gildenwijk wonen, kregen eerder een uitnodiging. De informatiemarkt werd met zo’n 150 mensen drukbezocht. 

Foto van de bezoekers aan de informatiemarkt in het Piazza Center

informatie

Op de informatiemarkt konden wijkbewoners onder andere informatie krijgen over hoe een warmtenet werkt. Wat de planning van de aanleg is. Hoe een warmte-unit eruit ziet en hoe deze nu eigenlijk werkt. Ook kon een inductiekookplaat met bijbehorende pannen bekeken worden. En wijkbewoners konden vragen stellen aan de aanwezige vertegenwoordigers van gemeente, Poort6 en HVC. Iedereen die langskwam kreeg bovendien een heerlijk vers kopje koffie of thee.

Gasloos

HVC legt in Gorinchem een warmtenet aan. De eerste leidingen worden vanaf mei 2022 in de Gildenwijk aangelegd. De komende jaren wil Poort6 bijna 1.000 huurwoningen aansluiten op het warmtenet. De woningen worden dan gasloos. Het eerste gebouw dat op het warmtenet wordt aangesloten is de Willem-Alexanderflat aan de Wijnkoperstraat. In februari stemde 73% van de huurders in met de komst van het warmtenet en met groot onderhoud. Het stadhuis en het kantoor van Poort6 worden in 2025 aangesloten. De gemeente onderzoekt nog of particulieren en VvE’s in de toekomst ook kunnen aansluiten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Kijk dan verder op deze website en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief.